In juni 1980 werd ik als laborant aangenomen bij de kwaliteitsdienst van AVEBE-Foxhol. Voordat de locatie Foxhol deel van AVEBE uit ging maken (dat was in 1978) maakte het deel uit van het KSH-concern dat indertijd opgericht werd door Willem Albert Scholten. KSH ging uiteindelijk failliet door foute investeringen en werd – dankzij vriendelijke dwang van de toenmalige overheid – ingelijfd door AVEBE (dat we tegenwoordig schrijven als Avebe). Dit overnameproces viel niet bij alle toenmalige werknemers in goede aarde, maar nu, 40 jaar later, is daar niet zo veel meer van te merken.

Eerder schreef ik dat mijn Avebe standplaats is verhuisd naar een prachtig nieuw gebouw op de hoek van De Mudden en de Zernikelaan op de Zernike Campus. Ons werd van te voren meegegeven dat we in moesten leveren wat ‘de persoonlijke ruimte’ betreft. Dat betekent dus keuzes maken over datgene wat weggegooid gaat worden of wellicht meegenomen gaat worden naar huis…  Ik ben aardig rigoureus geweest en heb veel weggegooid.

Onder in een bureaula kwam ik echter een paar leuke vondsten tegen; allemaal uit de tijd toen AVEBE-Foxhol nog deel uitmaakte van Koninklijke Scholten Honig (KSH). Zeker in die eerste jaren na de overname in 1978 waren dit de dingetjes waar de oudgedienden – die al jaren bij KSH gewerkt hadden – gek op waren. De vondsten waar ik het nu over heb zijn zo plat dat ze in mijn bureaula niet echt in de weg lagen; een paar KSH-aandelen (niets meer waard tegenwoordig, maar wel leuk); een oude foto van de locatie Foxhol (ziet er héél anders uit dan tegenwoordig, nu er onlangs zelfs een hennepplantage is aangetroffen); een setje van drie verschillende plak-etiketten; en één van de leukste dingen: een oud katoenen monsterzakje…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.