Een paar jaar geleden was ik samen met m’n goede vriend Kees Jansen in The Magic Buzz, de winkel van Bertus Kor aan de Steentilstraat in Groningen. Sowieso is dit een leuke winkel om eens te ‘struinen’ (om maar een goed Gronings woord te gebruiken), want Bertus heeft allerlei dingen staan waar ‘ons soort mensen’ wel blij van worden. Tijdens het ‘struinen’ tussen de CD’s en de LP’s kwamen we met Bertus aan de klets. Vroeger – in de tijd dat ik vaak foto’s maakte tijdens allerlei huisconcerten en andere optredens – kwam ik Bertus al geregeld tegen. Hij vroeg me of ik ooit van plan was geweest mijn archief, voor zover ik dat had, toegankelijk te maken voor anderen. Ik zou er waarschijnlijk een hoop mensen veel plezier mee doen. Misschien wel meer dan ik in de gaten zou hebben… Een website of zoiets…

Ik had geen idee, had er nog nooit over nagedacht, maar Bertus had wel een zaadje geplant. Thuis praatte ik er over en toen ik de daaropvolgende keer jarig werd was een verjaardagscadeau vlot bedacht; een negatievenscanner (het uitbesteden van het inscannen van al je negatieven is een kostbare aangelegenheid). Een van de kinderen was ook slagvaardig. Handig als hij is met computers en dergelijke had hij in no time een website in elkaar geknutseld en een naam bedacht. Verjaardagscadeau nummer twee zeg maar. Ik zat er nu echt aan vast…

Nu zijn we ruim een jaar verder. Ik heb inmiddels in de gaten hoe ik iets moet posten, en werk me gestaag door de – inmiddels vrijwel allemaal ingescande – negatieven heen. Ik ben van nature dol op lijstjes en hou dus ook bij hoe veel bezoekers er per maand op deze site voorbij komen (eigenlijk doet WordPress dat voor mij). Stomverwonderd was ik dan ook toen ik een paar dagen terug constateerde dat inmiddels ruim 5000 bezoekers mijn blog hebben gevonden en dat ik de afgelopen maand alleen al meer dan 1000 bezoekers heb gehad. Bertus Kor heeft met terugwerkende kracht helemaal gelijk gekregen!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.