Onze badkamer was lek. Daar waren we achter gekomen doordat er water naar beneden drupte boven het aanrecht bij ons in de keuken. Dat was niet de eerste keer. We hadden in de afgelopen10 jaar al vaker een nieuw plafond in onze keuken gekregen vanwege ‘water van boven’. In eerste instantie dachten we nu aan een kitrandje die een beetje vergaan was, maar toen we er een deskundige naar lieten kijken bleek het probleem ernstiger dan gedacht. Waarschijnlijk zou de kraan in de douche de oorzaak zijn. Maar die hadden we ook al eens vervangen. Opnieuw hebben we er iemand naar laten kijken. Die concludeerde dat er niks aan de hand was met de douchekraan. Hij stelde dat de voegen van de tegels in de badkamer zodanig slecht (geworden) waren dat die niet meer waterdicht waren. Alle voegen dienden te worden verwijderd en de hele badkamer moest opnieuw worden ingevoegd. Nu was het tijd geworden om een badkamerspecialist in te schakelen.

De korte termijn oplossing was snel bedacht. Duck tape! Daar moesten we alle voegnaden mee afplakken. Dat bleek niet de oplossing te zijn. De langetermijnoplossing was daarom wel iets ingrijpender. Het zou beter zijn om de badkamer helemaal opnieuw te laten betegelen. Maar, als we dan toch rigoureus bezig zouden gaan, was het dan niet beter om de badkamer volledig te vernieuwen? Ondertussen brak het moment dat we op vakantie zouden gaan ook aan. De wanden van de douche werden met nog meer Duck tape beplakt met opengeknipte vuilniszakken. Na de vakantie zouden de werkzaamheden beginnen. Of we voor die tijd nog even tegels voor vloer en wanden wilden uitzoeken, een badkamermeubel wilden kiezen en wilden bedenken of we een inloopdouche zouden willen…

Met veel hak- en breekwerk begonnen de werkzaamheden. We wilden in het kader van de uniformiteit graag het toilet beneden in de hal ook opnieuw betegeld hebben. Na 14 dagen hadden we een enorme container vol afval bij ons hofje staan. Het hele huis was een enorme puinhoop. Zelfs het plafond in onze keuken moest er weer aan geloven. Dat betekende dat alle keukenkastjes leeggehaald en verwijderd moesten worden. Wat een werk! Wat een rommel! Nadat we het hele huis schoon hadden gemaakt (alles zat onder cement- en kalkstof) konden we onze nieuwe badkamer in gebruik nemen.

Nu wilden we nog een goede warmwatervoorziening… Vanwege alle sloop- en bouwwerkzaamheden was onze combiketel vervuild geraakt. Toen ook dat opgelost was konden we weer heerlijk douchen! Uiteindelijk bleek dat er lekkage zat in één de waterleidingen die in de muur van de douche waren weggewerkt. Toch goed dat we de hele badkamer hebben vernieuwd, anders waren we hier nooit achter gekomen.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.