Wandeling door Groningen anno 1643…

Een paar dagen geleden zag ik via Facebook een filmpje over een prachtige driedimensionale, digitale wandeling door de historische stad Groningen, naar de kaart van Egbert Haubois uit 1643 en de verbeelding van de stad rond 1470. Het filmpje is gemaakt door Axe Kooi en Anco Dijkman van Los Digitalos. Henk Scholte is de verteller. Geniet er van!

Groningen_17e_eeuw_virtual from KBN on Vimeo.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie