Afgelopen zomer verhuisde mijn werkplek van Veendam naar het Zernike complex aan noordelijke rand van de stad Groningen. Avebe vond de tijd rijp om alle research activiteiten onder één dak onder te brengen. Voor mij persoonlijk betekende deze verhuizing dat ik in het vervolg op m’n fiets naar het werk kon gaan en dus minder kosten voor woon-werk verkeer hoef te maken. Dat is niet voor alle collega’s hetzelfde trouwens. In het begin was het enorm wennen. Het is een groot gebouw, dus veel lopen. In de oude situatie hadden we talloze kamers met één of een paar vaste gebruikers, nu hebben we kantoortuinen. Vooral dat laatste koste voor veel collega’s wel even tijd om te wennen. Het feit dat ik héél blij ben dat ik nu veel dichter bij mijn werk woon blijft echter overeind.

De afgelopen paar weken regent het veel. Onlangs fietste ik ’s avonds een keer over het Zernike complex en zag de weerspiegeling van ons nieuwe gebouw in een grote waterplas. Daar moest een foto van gemaakt worden natuurlijk…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.