Net als het afgelopen jaar hebben we in de berk voor ons huis een nest met een stelletje houtduiven. Leuk om te zien, want het is een drukte van belang. Vorig jaar hadden de duiven een bepaalde tak uitgezocht die diende als toilet. Dat de tak precies boven het loopje naar onze voordeur zat was natuurlijk van ondergeschikt belang. Meerdere keren heb ik toen het straatje moeten schoonmaken, tot ik bedacht had om een grote vuilniszak open te knippen en die zo op ons straatje te leggen dat ik ‘um regelmatig kon vervangen (en zo een schoon straatje had). Op elke hoek een steen en wegwaaien was ook geen probleem meer… Dit jaar hebben de duiven het veel beter op de rit. Het nest zit vlak bij de stam van de berk, en het enige waar ze last van hebben is een stel eksters die het op de eitjes in het nest voorzien heeft (denken we). Tot dusverre houden de duiven stand en hebben de eksters het nakijken. Wij hebben wel lol om de capriolen van zowel de duiven als de eksters. en het scheelt natuurlijk enorm dat ik dit jaar het straatje minder hoef schoon te maken!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.