Aanleg leidingennet Warmtestad in Paddenpoel, Groningen

In 2014 werd in Groningen het bedrijf ‘Warmtestad’ opgericht door het Waterbedrijf Groningen en de gemeente Groningen. Het aanvankelijke doel was om een groot aantal woningen en bedrijven in de noordoostelijke hoek van de stad te voorzien van geothermische energie (aardwarmte). Nadat duidelijk was geworden dat er de nodige risico’s verbonden zijn aan geothermische energie (tot aardbevingen aan toe) is Warmtestad uitgeweken naar de restwarmte van twee grote datacenters achterop de Zernike Campus, dicht in de buurt van Paddenpoel (de wijk waar wij wonen). De eerste grote graafwerkzaamheden in onze wijk waren dit voorjaar. Daar hadden we niet zo gek veel last van omdat wij een stuk verderop in de wijk wonen. Ondertussen zijn de graafwerkzaamheden ons huis tot op ongeveer 100 meter genaderd en ondervinden we dagelijks de gevolgen van het op een andere plek moeten parkeren van onze auto, het kiezen van een andere route naar de huisarts, de kapper, de supermarkt en dergelijke. Een groot gedeelte van de Plutolaan is ondertussen één grote bouwput geworden. De inschatting is dat dat nog wel een aantal maanden zo zal blijven…

Delen:

Comments

comments

Harry Vogel

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie