De laatste paar jaar vinden we het prettig om in de Kerstvakantie een paar dagen weg te gaan. Sinds we door een paar collega’s van mij attent gemaakt zijn op de mogelijkheden van Airbnb vindt P het leuk om het juiste huisje op de juiste locatie voor de tijd van het jaar te vinden. Een huisje wat we tijdens de zomervakantie huren moet natuurlijk aan andere voorwaarden voldoen als een huisje dat in de kerstvakantie gehuurd wordt. We lezen allebei graag. P houdt iets meer van Zweedse thrillers, ik lees meer over de geschiedenis van Stad en Ommeland (Groningen en omstreken voor niet-Groningers). Thuis komen we op de een of andere manier iets minder aan lezen toe. P had het Dagblad van het Noorden meegenomen. De kerstpuzzel van Dr. Denker is een van haar jaarlijkse tradities.

Er zaten twee woningen in dit gebouwtje. Wij hadden het uiteinde dat uitkeek op het weiland. ’s Ochtends kwam aan deze kant de zon op.

Deze keer had P een huisje op Landgoed Meerhoeve bij Arendonk in België gevonden. Arendonk ligt in de buurt van Turnhout, en dat ligt ten zuiden van Tilburg. Vanuit Groningen was het iets verder rijden dan ik aangenomen had. Vlak voor Arendonk leidde een zandweg ons het bos in en moesten we de eerste afslag rechts (ook een zandweg) nemen. We hadden inderdaad een rustig gelegen plekje gevonden. Het huisje was van alle gemakken voorzien, inclusief een goed bed. We hadden uitzicht op een weiland met paarden, en er scharrelde een varkentje rond door het bos. Er was niet zo heel veel gelegenheid om in het bos te wandelen, maar voor ons was het prima.

We hebben vijf mooie rustige dagen gehad. Veel foto’s gemaakt. Kennis gemaakt met Knorrie (het varkentje). Knorrie had het goed. Het bos bestond uit eiken, beuken en naaldbomen. Varkentjes houden van eikels en beukennootjes. Knorrie zag er niet uit alsof ie iets te kort kwam… En ja, we hebben ook veel gelezen!

Een weide met twee zwarte paarden, een weide met twee schimmels en een weide met twee bruine paarden. Netjes op kleur gesorteerd…
Veel beuken (de blaadjes van de beuk verteren wat langzamer) en hoe dichter je bij de huisjes kwam hoe meer rododendrons er geplant waren.

Stoofschotel als kerstmaaltijd…
Harry druk in de weer met het tweede boek.
P aan de wandel over brede zandwegen.
De verhuurster vertelde ons dat Knorrie gedumpt was in het bos. Na verloop van tijd had Knorrie vriendschap gesloten met de paarden. Nu is het gewoon gezellig om het varkentje tijdens je wandeling tegen te komen. Knorrie is héél erg nieuwsgierig.

Vooral ’s ochtends vroeg was het licht prachtig!

De verhuurders hadden twee Berner Sennenhonden. Jonge honden waren het nog, iets meer dan een jaar oud. Heel erg aanhalig en vriendelijk naar alles en iedereen. De verhuurster vertelde ons dat ze vond dat de honden wel iets gereserveerder mochten zijn. Ik vond het prima zo. Het was fijn om af en toe even met deze twee bengels te ravotten…

De laatste paar dagen van ons verblijf vroor het ’s nachts een beetje. Ook dat levert weer mooie plaatjes op.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.