Eind vorig jaar hebben P en ik een keer bij ‘De Molenaar’ in Onderdendam gegeten. Dat is ons toen héél erg goed bevallen. Zo goed dat we graag nog een keer naar Onderdendam wilden gaan. Chef-kok Martin Kooijker kookt één verrassingsmenu dat wisselt met de seizoenen. Je kunt alle gangen nemen (dat zijn er acht volgens mij) of een iets beperkter aantal. Het is ook mogelijk een bijpassend wijnarrangement te bestellen. Nu is het zo dat P en ik geen wijn drinken, dus dat arrangement hoefden we niet te bestellen. Vorig jaar had Martin Kooijker een wintermenu gekookt met wat meer volle, aardse smaken. Nu is het ondertussen zomer geworden, en dat weerspiegelt zich natuurlijk ook in het menu. Andere en lichtere gerechten dus. Tijdens de afgelopen maanden was het restaurant vanwege de Corona-crisis gesloten. Sinds een aantal weken zijn ze weer ‘in business’. Tijdens de Corona-crisis heeft het restaurant als een afhaalrestaurant gefungeerd, maar dat was een beetje fröbelen volgens Kooijker. Hij was blij dat hij weer ‘echt’ aan het werk kon.

Weken van tevoren hadden we al gereserveerd en op de afgesproken zaterdagavond reden we rustig aan naar Onderdendam. Toen we aan kwamen lopen werden we al herkend en gelijk waren er al de opmerkingen over voorgaande post over het eten bij ‘De Molenaar’. Martin Kooijker was blij geweest met het stukje gaf hij aan. Ik heb maar teruggeven dat ik er ook blij mee was, want het stukje is ondertussen circa 900 keer bekeken. Veel views voor mijn website, maar tegelijk veel reclame voor ‘De Molenaar’. Een win-win situatie zullen we maar zeggen. Buiten zaten al een aantal gasten. We vonden het een prima idee om ook buiten te blijven zitten. Martin kwam even bij ons aan tafel voor een persoonlijk praatje en vroeg ons of de voorkeuren van de vorige keer nog steeds klopten. Onze voorkeuren waren niet veranderd. Met de uitspraak ‘Dan gaan we nu beginnen. We maken er een mooie avond van!’ Vervolgens liep Martin Kooijker verder en ging hij de andere gasten verwelkomen.

Vlot werden we voorzien van iets te knabbelen en iets te drinken. Voor P was dat een glas cola, voor mij was de keuze iets ruimer. P was naar Onderdendam gereden, dus een biertje zou ook wel kunnen. Mij werd ‘Het Zotte Kalf’, een lokaal Onderdendams biertje aangeraden. Fris en aangenaam. Een goede keuze! We hadden ons al een tijdje op het nieuwe seizoen menu verheugd en waren erg benieuwd wat we zouden gaan eten. Eerst kregen we een aantal amuses…

Martin Kooijker zag P’s telefoon liggen en vroeg of het goed was dat hij een paar foto’s van ons maakte. Natuurlijk vonden we dat goed…

Heerlijk om zo met uitzicht op het Boterdiep te ontspannen. Kon minder…

Tijdens het uitserveren van de verschillende gerechtjes kregen we ook berichten van Martin Kooijker dat hij tussentijds Buienradar in de gaten aan het houden was. Toen het wat donkerder en frisser begon te worden kregen we de gelegenheid om binnen een plekje te zoeken. Terwijl iedereen een plekje kreeg werkte de keukenbrigade onverstoorbaar door…

We hebben een buitengewoon fijne avond gehad! We werden hartelijk verwelkomd en hadden oprecht het idee dat geen moeite te veel is. We lazen de volgende zin op de Facebook-pagina van ‘De Molenaar’: Gastvrijheid, persoonlijke aandacht en toegankelijkheid staan bij Restaurant de Molenaar hoog in het vaandel’. Dat klopt in alle opzichten! Wat heel fijn was dat aan het einde van de avond afscheid van iedereen genomen werd. Wat Martin héél goed doet is dat hij einde van de avond nog even bij je tafel komt om te vragen hoe het was en vraagt wat het favoriete gerecht van de avond was.

Een ding staat vast. Wij zullen zeker terugkomen!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.