Gisterochtend fietste ik naar mijn werk zoals gebruikelijk. Ik maak dan meestal een ommetje om zo toch een paar extra kilometers mee te pakken. Op die manier kom ik ook regelmatig voorbij de plek waar eens de Paddepoelsterbrug lag. Midden in de nacht, een paar jaar geleden, voer een vrachtschip in het Van Starkenborghkanaal tegen de brug aan. De brug was dusdanig beschadigd dat sindsdien de verbinding tussen de beide oevers van het kanaal verdwenen is. Over de loop van de afgelopen paar jaar neemt de ergernis bij de buurtbewoners behoorlijk toe. Er moet immers behoorlijk omgereden worden nu de brug weg is. De politiek draait zich in allerlei bochten en stelt dat de brug terugkomt, maar wanneer?

Gisterochtend was ik blij. Allerlei zwaar materieel was naar de locatie van de Paddepoelsterbrug getransporteerd en even dacht ik dat er daadwerkelijk een begin gemaakt zou worden met het herstel van de brug. Mij zou dat behoorlijk goed uitkomen. Toen de brug er nog was maakte ik daar veelvuldig gebruik van. Het is natuurlijk wel mogelijk om om te fietsen via de Dorkwerder– of via de Walfridusbrug, maar in vrijwel alle gevallen betekent dit een aantal extra kilometers maken. Ik maakte een paar foto’s van de werkzaamheden en opgewekt fietste ik verder naar mijn werk.

Helemaal teleurgesteld was ik toen ik tijdens de middagpauze een berichtje las dat de Paddedoelsterbrug waarschijnlijk niet in de ‘oude’ hoedanigheid terug zal komen. Ik had de werkzaamheden verkeerd geïnterpreteerd. De werkzaamheden waren om de laatste restanten van de voorgaande brug op te ruimen. Ja, er zijn wel plannen voor een tijdelijke andere brug. Die moet echter aangepast worden op de verbredingswerkzaamheden van het Van Starkenborghkanaal. De vaarroute wordt geschikt gemaakt voor grotere schepen. Daartoe moeten alle bruggen natuurlijk ook aangepast worden. Wellicht was het een gelukje dat de Paddepoelsterbrug een paar jaar geleden onherstelbaar beschadigd raakte… Een eventuele tijdelijke brug zou negen meter hoog worden. Geen wonder dat er ’s middags (toen ik weer naar huis fietste) allerlei mopperende buurtbewoners naar de werkzaamheden stonden te kijken. Met geen mogelijkheid komen de oudere buurtbewoners met hun scootmobiel omhoog bij een brug van negen meter hoogte!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.