De afgelopen periode heb ik op allerlei nieuwssites veel datavisualisaties gezien die met Datawrapper werden gemaakt (bijvoorbeeld de Corona-statistieken bij RTV-Noord). Het leek me leuk om daar ook zelf iets mee te gaan maken. Niet met die Corona-statistieken, maar met de mogelijkheid om visualisaties te maken natuurlijk. Afgelopen week bedacht ik dat ik een kaartje zou kunnen maken met daarin weergegeven hoe vaak ik waar naar een optreden ben geweest. Ik heb de plaatsnamen waar ik optredens heb bijgewoond én waarvan ik ondertussen foto’s op deze site heb gezet gekoppeld aan de gemeentelijke herindeling zoals die onlangs vorm heeft gekregen. Hoe groter de stip, hoe meer optredens ik in die gemeente bezocht heb. Als voorbeeld; de stip in de gemeente Groningen staat voor 9 optredens…

Natuurlijk was het te verwachten dat Harpel hoog zou eindigen, want hoe vaak ben ik niet in Harpel (tegenwoordig ligt dat in de gemeente Westerwolde volgens mij) geweest voor een mooi optreden? Ook de optredens in de buurt van Rijen zijn redelijk vertegenwoordigd, maar wel een stuk minder dan de optredens in Rijen en omgeving. Rijen is ook weer logisch vanwege de huisconcerten bij A.G. & Kate thuis. Voor mij was het een aardige oefening en vooraf grappig om te zien hoe we vroeger het hele land door jakkerden om maar een aardig optreden mee te kunnen maken. De foto hiernaast komt uit dezelfde periode als het merendeel van de optreden in het plaatje hieronder. Kate heeft indertijd de trui voor me gebreid (volgens mij van ongekleurde wol). Ondanks het feit dat de trui enorm kriebelde was ik er erg blij mee. De foto is trouwens gemaakt in de keuken van het huis van Joke en Rienk Janssen in Harpel.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.