Eén van m’n regelmatige fietstochtjes van ons huis is via Leegkerk, Slaperstil, Dorkwerd, en Dorkwerdersluis naar mijn werk op de Zernike Campus Groningen. Globaal fiets ik dan ongeveer 13 kilometer. Een stukje voorbij het kerkje van Leegkerk maak ik een scherpe bocht naar rechts om zo weer richting Groningen te fietsen. Een paar weken geleden zag ik op de boerderij bij de driesprong Leegeweg, Tichelwerkpad en Zijlvestersweg een klein kraampje met zuivelproducten staan. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Steeds vergat ik kleingeld mee te nemen om een paar producten te kunnen kopen.

Het kraampje…

Gisteren fietsen P en ik dezelfde route én ik had wat kleingeld meegenomen. We besloten even te stoppen en twee potjes yoghurt-roomkaas mee naar huis te nemen. Het aardige was dat de eigenaresse van het kraampje op dat moment bezig was een deel van het kleingeld mee naar binnen te nemen. Ze vertelde dat ze koordirigent was en dat er sinds het begin van de Corona-crisis weinig meer te dirigeren viel. Om toch iets om handen te hebben was ze begonnen met haar zuivelkraampje. Melk van 30 Groninger Blaarkoppen en eigen gemaakte yoghurt en yoghurt-roomkaas. Haar kraampje loopt zo goed dat ze ondertussen een yoghurt-machine aan heeft geschaft en er amper tegen werken kan. Bovendien was er regelmatig wat contact met mensen die producten op komen halen – ze had het prima naar de zin.

Wij fietsten verder met twee bakjes yoghurt-roomkaas in P’s fietstas. Eentje met tuinkruiden en eentje met zalm (meer stond er gistermiddag ook niet). Vanochtend vond P het een goed idee om beide producten maar eens te proberen. Elk twee crackertjes met twee verschillende soorten yoghurt-roomkaas. We waren allebei aangenaam verrast. Lekker fris, goed van smaak, mooie stevige structuur en erg goed smeerbaar. Het grappige is dat we allebei een lichte voorkeur hadden voor de yoghurt-roomkaas met zalm. De dame van het kraampje vertelde me dat de variant met zalm pas een week bestaat. Grappig toch? Het lijkt er op dat er ook nog een yoghurt-roomkaas met mosterd is, bovendien is er ook nog eentje met gember. Binnenkort zullen we die ook gaan proberen…

Dit is de boerderij van de dame met het kraampje
Met de rug naar de boerderij kijkend naar de kerk van Leegkerk
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.