Al meer dan 5 jaar achtereen boeken we tijdens onze zomervakantie een huisje via Airbnb. Het is handig om aan het begin van het (kalender)jaar een huisje gevonden te hebben en dat dan ook te boeken. Waarschijnlijk geldt dat ook voor andere vormen van vakantie, maar bij Airbnb is het zeker handig. Aan het begin van dit jaar hadden we geen idee hoe het zou gaan met de ontwikkelingen met betrekking tot de Corona-pandemie. Wisten wij veel dat op een bepaald moment de maatregelen vrijwel losgelaten zouden worden en later weer aangescherpt omdat de Delta-variant van het virus zich als een malle verspreidde. We kozen dus maanden van tevoren voor de veilige optie en vonden een huisje in Krachtighuizen, een streekje een paar kilometer ten zuiden van Putten (op de Veluwe).

Krachtighuizen (prachtige naam toch?) heeft – denk ik – maar amper tweeduizend inwoners en ligt ongeveer tegen het Speulderbos aan geplakt. Tijdens de vakantieperiodes verdubbelt of verdrievoudigd het aantal inwoners van het dorpje volgens mij. Ik heb nog niet eerder zo veel vakantieparken, vakantiehuisjes en dergelijke op zo’n klein oppervlak bij elkaar gezien. Wij hadden een huisje gevonden op bungalowpark Royal. Dit is een klein park met circa 30 identieke huisjes op amper 5 minuten fietsen van het bos. Wij hadden voor een periode van 12 dagen een huisje dat duidelijk (overigens heel smaakvol) was ingericht door een groot liefhebster van brocante; oudere spulletjes die je eigenlijk nog net niet antiek mag/kunt noemen. P had het huisje gevonden en haar keuze werd bepaald door de tuin. Veel rododendrons en veel hortensia’s en zeker vier hoekjes waar je heerlijk kon zitten. Eén van die hoekjes was onder een afdakje. Daar hebben we erg veel gebruik van gemaakt.

We hadden onze fietsen meegenomen en verheugden ons er al weken van te voren op om door de bossen op de Veluwe te fietsen. Uiteindelijk hebben we in 11 fietsdagen samen 165 km gefietst. Waar ik me echter op verkeken had zijn de hoogtemeters die je moet maken. De Veluwe bestaat uit een aantal stuwwallen die dateren van de laatste ijstijd. Daar klauter je op je fietsje bij omhoog en vervolgens zoef je weer naar beneden. Gelukkig heb ik een Garmin tellertje op mijn fiets die ook dat soort zaken netjes bijhoudt. We hebben over diezelfde 11 fietsdagen ruim 325 hoogtemeters gemaakt. Voor mijn doen is dat aardig wat. Da’s ruim drie keer de hoogte van onze Olle Grieze, de Martinitoren!

Dit is de eerste post over onze zomervakantie ’21 in Krachtighuizen.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.