Ik herinner me nog goed dat Kees Jansen en ik met Bertus Kor al zeker 10 jaar geleden een gesprek hadden in zijn muziekzaak ‘The Magic Buzz’ aan de Steentilstraat in Groningen. Ik moest iets doen met de aanzienlijke aantallen foto’s die ik over de loop der jaren van allerlei (huis)concerten had gemaakt. Een website werd gesuggereerd. Bertus wist waar hij het over had, hij was ook een regelmatig bezoeker van deze optredens. ‘Je zou er veel mensen een groot plezier mee doen’ was het doorslaggevende argument waarmee ik over de streep getrokken werd.

Hoe begin ik een eigen website? Dat was de vraag waar ik daarna nog zeker een jaar mee geworsteld heb. Dat bleek eenvoudiger dan ik dacht. Deze website was een cadeautje van één van onze kinderen toen in 2017 jarig was. Een logo en een naam voor de website was ook al geregeld, inclusief een update van het logo een paar jaar later. Geweldig toch? We zijn nu iets meer dan vijf jaar en ruim 114.000 bezoekers verder. Inmiddels staan er circa 475 posts op Birdeyes die gezamenlijk ruim 450.000 keer gelezen zijn. Inmiddels tel ik ruim 300 reacties op allerlei posts. Het zijn getallen die ik eerlijk gezegd nooit voor ogen had. Al lang gaat het niet meer uitsluitend over de (huis)concerten van vroeger. Eigenlijk plaats ik vrijwel alles waarvan ik denk ‘dat er een verhaaltje in zit’.

Wat vind ik het mooiste van alles? Da’s niet zo moeilijk. Dat zijn de reacties van lezers en de onverwachte dingen die me overkomen dankzij Birdeyes. Daarin zit verreweg het meeste plezier. Met enige regelmaat lees ik reacties van mensen die ik in geen jaren ‘in het echie’ gesproken heb. Soms worden oude vriendschappen weer aangehaald…

Terugkijkend heeft Bertus Kor helemaal gelijk gehad. Blijf vooral reageren…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.